Vijf mooie wandelroutes in Nederland

Wandelen is waarschijnlijk de makkelijkste en laagdrempeligste vorm van bewegen. Van alle methodes om stresshormonen zoals cortisol uit je lijf te krijgen, lijkt wandelen in de natuur de effectiefste te zijn. Wandelen helpt je om te onthaasten, zonder de prikkels van het drukke dagelijkse leven. Een hele fijne en natuurlijke manier om even helemaal in het moment te zijn.

Er is zoveel te beleven en te zien in Nederland, daarom zetten wij enkele wandelroutes op rij, geschikt voor de beginnende en gevorderde wandelaar!

1 – Rondje bollenstreek
Met heerlijk lenteweer een absolute pracht! Ga er op uit en loop langs de in bloei staande bollenvelden in de Bollenstreek. Het is een heerlijk ontspannend gebied, binnen de Randstad. Begin je bijvoorbeeld in de buurt van Noordwijk, dan is een aantal meter verder ook de mogelijkheid om uit te waaien op het strand. Een veelzijdig gebied, met overzichtelijke wandelknooppunten, voor iedereen die graag wat stappen loopt!
Meer informatie over wandelen in de Bollenstreek vind je hier.

2 – Utrechtse heuvelrug
Heerlijk lopen is het, op de Utrechtse Heuvelrug. Je vindt er ontzettend veel wandelroutes, van kort tot lang. Het gebied kent veel stiltegebieden, dus is zeer rustgevend om te wandelen. Ook kent de Utrechtse Heuvelrug bezichtigingen als kastelen en buitenplaatsen, wat natuurlijk mooi is om te zien, tijdens een lekker stuk wandelen.

Meer informatie over wandelen op de Utrechtse Heuvelrug, vind je hier.

3 – Veluwe
Natuurlijk kan de Veluwe niet ontbreken, als je opzoek bent naar een prachtig stuk natuurwandeling. Met een oppervlakte van bijna 92.000 hectare is de Veluwe het grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa. Er zijn ontzettend veel wandelroutes te vinden in het gebied, voor ieder wat wils.

Zie ook: Tien wandelroutes op de Veluwe

4 – Brabants Vennenpad
Een schitterende wandeling door bossen, vennen en heidevelden, dat is het Brabants Vennenpad. Het veelzijdige gebied is zo’n 250 kilometer lang. Om het gebied optimaal te verkennen, is het opgedeeld in twaalf ‘etappes’ van zo’n twintig kilometer. Ideaal om een keer terug te komen dus!

Wandelen op het Vennenpad? Klik hier voor meer info

5 – Nationaal Park Drents-Friese Wold
Ook in het Noorden is er schoonheid aan natuur genoeg. Maak kennis met het Nationaal Park Drents-Friese Wold. In het veelzijdige stuk natuur is 130 kilometer wandelpad beschikbaar, verdeeld over dertig wandelingen.

Een stuk wandelen in het Noorden? Lees hier meer