corona en blue zones gezondheid

Corona: maak van je huis een Blue Zone

Hoe geef je je weerstand tijdens dit griepseizoen een flinke oppepper? Gelukkig heb je daar goede mogelijkheden voor. In vijf opmerkelijke regio’s op aarde wordt de bevolking namelijk een stuk ouder: gezond en vitaal! In dit artikel leggen we jou uit hoe je aan de hand van de leefgewoonten in deze regio’s jouw weerstand kan verbeteren voor het aankomende griepseizoen. 

Waarom meer weerstand?

Voor veel mensen is het griepseizoen altijd erg vervelend. Vele van ons worden langdurig ziek of zijn constant verkouden. Erg vervelend als je bijvoorbeeld moet werken of studeren. Daarnaast zijn ook veel senioren nog extra gespannen omdat ze bang zijn om serieus ziek te worden. Een griepseizoen kan erg spannend zijn als je ook nog kampt met een hoge bloeddruk, diabetes, overgewicht, vermoeidheid, slapeloosheid, stress of andere klachten die je weerstand omlaag brengen. Dat is niet niks. Maar het goede nieuws is: je kunt je hele systeem vanuit huis een flinke oppepper geven. En je kunt zelfs beter uit deze periode komen dan toen je erin ging. Daarvoor hoeven we alleen maar te kijken naar de leefgewoonten van de mensen in die bijzondere regio’s.

De supersenioren in het kort

In het kort: een uitgebreid onderzoek toonde duidelijk overeenkomsten aan tussen de leefgewoonten van de ‘supersenioren’ in 5 regio’s in onder meer Japan, Californië en Griekenland. Ze leven als het ware op dezelfde manier wanneer het gaat om voeding, beweging, sociaal leven, zingeving en ontspanning. Mensen in deze regio’s letten elke dag op de volgende punten:

  • Zorg dat je aan voldoende beweging komt.
  • Zorg voor een betere ademhaling.
  • Zorg voor voldoende ontspanning
  • Eet elke dag gezond, met voornamelijk verse ingrediënten.

Wanneer jij elke dag met deze punten aan de slag gaat zul jij jezelf al snel vitaler en gezonder voelen. Hoe gezonder jij bent hoe beter jouw lichaam weerstand kan bieden tegen griep bacteriën.

Ontvang tips voor jouw weerstand

In dit artikel lees je natuurlijk nog maar een paar handige tips. Wil je meer interessante berichten ontvangen in je mailbox? Meld je dan hier direct aan en ontvang de komende tijd praktische tips waar je thuis direct mee aan de slag kan.