Boekentip – Wandellust

Wandelen is toch wel een van de meest ontspannen vormen van bewegen. Dat hoeft echt niet altijd in vol ornaat met wandelschoenen, windjacks en stokken. Wandelen is óók heerlijk én gezond als je er geen sport van maakt. Voor mensen in de Blue Zones is deze vorm van bewegen een tweede natuur.

De Griekse arts Hippocrates zei niet voor niets: “Wandelen is het beste medicijn.” Hij had gelijk.

Dat ontdekte Cynthia Schultz ook. Wandelen veranderde haar leven en maakte haar een gelukkiger mens. In dit fijne inspiratieboek vol prachtige wandelplekken laat ze zien hoe leuk wandelen kan zijn.

Wandelen heeft ontelbaar veel gezondheidsvoordelen, zowel voor je hersenen als voor je lijf. Het is ontzettend gezond, zeker als je het regelmatig doet, en bovendien weinig belastend voor je lichaam. Maar naast al die gezondheidsvoordelen is wandelen gewoon heerlijk. Het is een cliché, maar je moet de hele dag zo veel. Is het niet het werk dat op ons wacht, dan is het wel de telefoon die de hele dag onze aandacht trekt. Overal zijn prikkels. Om letterlijk afstand te nemen van al die prikkels en verplichtingen is wandelen de beste remedie.

Na afloop voel je je gegarandeerd beter dan daarvoor. Maar niet alleen daarom is wandelen zo fijn. Door te wandelen kom je op de mooiste plekken. In veel gebieden kun je namelijk helemaal niet komen met een auto of fiets. Wandelen is ontdekken, zowel in steden als in de natuur.

In dit boek vind je geen uitgestippelde wandelroutes, maar wel heel veel wandelplékken. Plekken die Cynthia je van harte aanraadt om te bezoeken omdat ze zo ontzettend prachtig zijn. Omdat ze uniek zijn, of gewoon waanzinnig mooi en je er de tijd vergeet. Want is dat niet waar wandelen om draait?

Als jij het wel prettig vindt om met enige leidraad te lopen: in de meeste bossen en natuurgebieden vind je bordjes of paaltjes met routes. Ook staan er volop wandelroutes op de websites van de VVV, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Maar het idee van dit boek is om de mooiste plekken van Nederland te vinden en daar eens gewoon lekker te gaan dwalen en zien waar je uitkomt.

Jilzi zette eerder een aantal mooie wandelroutes op een rijtje. Laat je door dit mooie boek inspireren om (nog meer) te gaan wandelen en zo de mooiste plekken van Nederland te ontdekken.

Auteur: Cynthia Schultz
Ean: 9789021575018
Prijs: 22,50 (hardcover), 17,50 (paperback), 12,99 (e-book)
www.kosmosuitgevers.nl