Boekentip Happy Flowers

Jilzi Boekentip – Flower Happiness

Ruim dertig jaar lang hoorden wij op radio en TV de reclameslogan ‘Bloemen houden van mensen’. Omdat bloemen niet kunnen praten zullen we nooit zeker weten of dat zo is. Wat we wel zeker weten is dat mensen wel van bloemen houden. Bloemen zijn niet alleen mooi en lekker van geur, ze blijken ook nog eens goed te zijn voor je mentale én fysieke gezondheid

Hier zijn verschillende onderzoeken naar gedaan. Eén van die onderzoeken wijst uit dat patiënten in ziekenhuizen met bloemen op hun kamer minder pijnmedicatie nodig hadden. Deze zelfde testgroep had ook een lagere bloedruk en was minder moe en angstig dan de groep zonder bloemen naast hun bed. Van een gezellig bosje bloemen op tafel word je toch ook vrolijk. Dat niet alleen. Het schijnt dat het ook je creativiteit bevordert, zorgt voor minder stress, minder rusteloosheid en betere cognitieve prestaties. Dat is flower happiness!

Dat ontdekte ook Annemarie Mellema, de auteur van het gelijknamige boek. Haar liefde voor bloemen begon in de tuin bij haar opa en oma en leidde uiteindelijk tot haar eigen, duurzame bloementuin. Daarbij maakt ze ook nog eens geweldige creaties met bloemen.

Wil je zelf ook je favoriete bloemen gaan zaaien, oogsten en er de mooiste creaties vol van kleur, sfeer en vrolijkheid mee maken? Met dit boek kun je heel makkelijk zelf aan de slag om je eigen plukgeluk te ervaren. Met een zakje zaad en wat aarde start het avontuur en kun je alle seizoenen genieten van jouw eigen flower happiness! Daar hoef je overigens geen grote tuin voor te hebben. Ook met een klein tuintje of een balkon kun je bloemenwonderen verrichten.

Maak van je tuin, terras of balkon een bloemenparadijs voor bijen, vlinders en natuurlijk vooral voor jezelf. Leer hoe je op een duurzame manier je eigen bloemen kweekt, van zaden tot een prachtige bloemenzee. Ontdek welke bloeiende cadeautjes de natuur ons het hele jaar geeft en maak elk seizoen adembenemend mooie creaties met de stap-voor-stap uitleg. Ga voor plukgeluk, want mensen houden van bloemen.

Jilzi - Boekentip Flower Happiness

Flower Happiness
Auteur: Annemarie Mellema
EAN: 9789090335087
Prijs: € 27,95
www.flowerhappiness.nl