Boekentip – Vogelgeluk

Mensen die veel van de natuur houden en daar oog voor hebben, kennen veel geluksmomentjes. Bijvoorbeeld bij het zien van een prachtige plant, een bloeiende bloem of een bijzondere boom. Ook vogels zijn een bron van vreugde. Het is heerlijk, boeiend en ontspannend om vogels te spotten en hun gedrag te observeren.

Het waarnemen van een nieuwe soort of het weerzien van een favoriete vogel kan je hart zomaar een gelukssprongetje doen maken.

Auteur Gerrit Jan Zwier is al jaren een fervent vogelaar. Hij reist veel en heeft zo ook al heel veel vreemde vogels ontmoet. In ‘Vogelgeluk’ laat hij zien hoe bijzonder en mooi onze omgang met de vogelwereld kan zijn. Hij is ervan overtuigd dat het voor de mens en de mensheid beter is, dat de band met de natuur niet verloren gaat. Door goed om je heen te kijken en te snappen wat je ziet, blijft die belangrijke band behouden.

In ‘Vogelgeluk’ vertelt Zwier over de vele geluksmomenten die het vogelen hem al hebben opgeleverd. Niet alleen in Nederland, maar op diverse andere plekken in de wereld. Hoe meer je erover weet, hoe meer het je zal boeien. Dit boek helpt je daarbij.

Naast het leren herkennen van vogels en vol aandacht leren kijken naar wat je ziet. Hij vertelt hij bijvoorbeeld ook hoe het werkt om een roofvogel of een koekoek te temmen, of hij neemt je mee in een nauwgezette observatie van het gedrag van een reiger of kievit, waaruit blijkt dat er veel meer schuilgaat achter dat vogeltje dat je ziet vliegen.

Vogelgeluk is dus geen vogelspotboek vol plaatjes om vogels te herkennen. Het is een boek dat verhalenderwijs vertelt over ‘ontmoetingen’ met vogels op uiteenlopende plekken. Die verhalen laten zien wat er allemaal schuilgaat achter die vrolijke fladderaars.

Laat je door vogelaar Gerrit Jan Zwier meenemen in zijn vogelwereld. Een wereld die je zeker zal boeien en je nog een stukje dichter bij de natuur brengt. En je hopelijk veel vogelgeluksmomentjes bezorgt.

Vogelgeluk

Auteur: Gerrit Jan Zwier
EAN: 9789050118798
Prijs: € 21,95