Boekentip – 52 Zondagen wandelen & lunchen

Elke maand vind je ter lering ende vermaak op jilzi.com een boekentip. Dat kan variëren van kookboeken tot leesboeken, van hobbyboeren tot kijkboeken. Er komt van alles aan bod.

Deze maand: 52 Zondagen wandelen & lunchen

Ontdek de leukste dorpen en steden van ons eigen mooie landje. Wandelen is toch wel de allerleukste manier om een stad of dorp te ontdekken. Lekker op je gemak een beetje rondstruinen, sfeer proeven, nieuwe plekjes ontdekken of ergens stoppen voor iets lekkers. Dit boek neemt je mee op korte wandelingen door 52 leuke, verrassende, mooie en soms onverwachte dorpen en steden van Nederland.

‘Nooit meer een saaie zondag’ was haar motto, toen Ellie Brik (77 jaar oud) een jaar lang elke zondag door Nederland trok op zoek naar de leukste dorpen en steden.

Of het nu Pieterburen, Schokland, Ruurlo, Haarzuilens, Zierikzee, Steyl of Veenhuizen is: overal is wel iets leuks te ontdekken. De wandelingen in dit boek leiden je langs plekjes in 52 Nederlandse plaatsen die de moeite waard zijn en waar nog veel te ontdekken val. Vaak meer dan je denkt.

Bij elke wandeling wordt beeldend beschreven wat je onderweg tegenkomt, met extra achtergrond informatie over bijzondere plekken. Leuke winkeltjes, parken, kerken, musea op de route worden uitgelicht. Om het feest compleet te maken geeft Ellie in elke stad of dorp tips voor een goede kop koffie of lekkere lunch. Op deze manier laat ze zien, voelen en proeven hoe mooi en fijn ons eigen landje is. En dat er tussen Groningen en Maastricht nog zo ongelofelijk veel te ontdekken is.

De foto’s en fijne vormgeving van het boek nodigen echt uit om ermee aan de slag te gaan. Al bladerend wil je meteen op pad. Door de enorme diversiteit aan steden en dorpen in alle provincies zijn er voor iedereen wel aansprekende uitstapjes te vinden in het boek. Als je niet kunt kiezen, doe je ze gewoon allemaal. Lekker op je gemakje. Gewoon genieten van het mooie Nederland.

52 Zondagen wandelen & lunchen

Ellie Brik
Prijs € 20,-
ISBN 9789493195127
www.momedia.nl

Na dit boek nog op zoek naar een leuke wandelroute? Wij hebben er vijf op een rij gezet.