Boekentip – Dingen die je alleen ziet als je er tijd voor neemt

Elke maand vind je ter lering ende vermaak op Jilzi.com een boekentip. Dat kan variëren van kookboeken tot leesboeken, van hobbyboeren tot kijkboeken. Er komt van alles aan bod.

Deze maand: De dingen die je alleen ziet als je er tijd voor neemt van Haemin Sunim

,,Koop in plaats van een (staats)lot, bloemen voor jezelf en je gezin. Als je bloemen koopt en die in de kamer zet, zul je je elke keer wanneer je die kamer betreedt weer een winnaar voelen en weelderige schoonheid zien.”

De Koreaanse boeddhistische monnik Haemin Sunim geeft als docent les in Boeddhisme. Hij doceert over belangrijke levenszaken als liefde, vriendschap, werk, levensdoelen en spiritualiteit. Zijn wijze lessen verzamelde hij in dit boek. De inzichten en adviezen helpen om je af en toe even een moment van rust en bezinning te nemen. Naast de begrijpelijke, helpende woorden van Haemin Sunim, staat het boek vol met prachtige illustraties van Young-Chheol Lee die ontroerend mooi zijn.

Het boek heeft acht hoofdstukken waarin verschillende aspecten van het leven aan bod komen – van liefde en vriendschap tot werk en ambities – en de manier waarop mindfulness daarbij kan helpen. Je leert hoe je met negatieve emoties als woede en jaloersheid om kunt gaan, en met de teleurstellingen in het leven. Ook laat hij het belang zien van sterke relaties met anderen en benadrukt hij dat je vergevingsgezind en mild mag zijn tegenover jezelf. Dit alles helpt om op een prettige en vredige manier in het leven te staan.

Illustraties van Young-Chheol Lee

Elke hoofdstuk begint met een korte beschouwing over een onderwerp. Sunim illustreert deze onderwerpen met inspirerende en herkenbare leermomenten en voorvallen uit zijn dagelijkse leven, gevolgd door een reeks korte boodschappen en citaten. Woorden van wijsheid om even over na te denken, te onthouden en met je mee te nemen.

Wil je gelukkig zijn of wil je gelukkig lijken? Het maakt niet uit wat je volgens de buitenwereld moet doen om gelukkig te worden. Wees eerlijk tegen jezelf en ontdek wat jij echt wilt.”
– Haemin Sunim

Het lekkere van dit boek is dat je het soms even oppakt om een paar bladzijden te lezen. Je zult er direct inspiratie uit opdoen. Het is een prachtig uitgevoerd en heel erg toegankelijk boek vol liefde en wijsheid, dat helpt om soms even bewust stil te staan bij dingen die je bezig houden en bij wat er echt toe doet in het leven. Een aanrader voor iedereen die op een laagdrempelige manier wat verdieping zoekt.

De dingen die je alleen ziet als je er tijd voor neemt (Bol.com)

Auteur: Haemin Sunim
ISBN: 9789022581124
Prijs: € 15,99
www.boekerij.nl