het boek good night

Jilzi Boekentip – Good Night

Een goede nachtrust is heel belangrijk voor onze gezondheid. We hebben het nodig om uit te rusten, op te laden en bij te tanken. Vergelijk het maar met het opladen van je telefoon. Als je dat niet doet, gaat de batterij leeg. Als je niet of slecht slaapt, loopt jouw batterij leeg en functioneer je dus niet goed.

Naar mate je ouder wordt, slaap je ook slechter. Van de 12- tot 16-jarigen zegt 8 procent slaapproblemen te hebben (gehad), van de 40- tot 50-jarigen is dit 19 procent, van de 75-plussers zelfs 28 procent. Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat vrouwen vaker last hebben van slaapproblemen dan mannen. Als volwassene heb je 6-8 uur slaap per nacht nodig voor een gezond evenwicht. Slapeloosheid kan op lange termijn allerlei klachten veroorzaken. Je vermogen om goede beslissingen te nemen vermindert, je wordt minder productief, slaat informatie niet goed op, emoties krijgen makkelijker de overhand en je immuunsysteem verslechtert met allerhande gezondheidsklachten tot gevolg.

Hoe komt het dat we vaak zo slecht slapen? De wereld waarin wij leven is voor de mens heel erg onnatuurlijk. We wonen in stenen huizen en zijn omringd door nog meer steen. We spenderen een groot deel van onze tijd achter de computer of onder kunstlicht. We krijgen voortdurend prikkels, er wordt veel van ons verwacht en we verwachten veel van onszelf. Helaas is het dagelijkse leven voor de meesten van ons best stressvol. Problemen met slapen komen vaak voort uit een vorm van stress.

Het boek Good Night kijkt op een holistische manier naar slapen. Holistische gezondheid benadert slaap als een tijd waarin je jezelf verbindt met de bron. Alsof je je stekker in de universele kosmische batterij-oplader stopt. Het is niet alleen een tijd waarin je fysiek tot rust komt, het is ook de tijd waarin je mentaal alle dingen verwerkt die je gedurende de dag gedaan en ervaren hebt, zodat je de volgende dag fris, opgeladen en met een open geest weer wakker wordt.

Het fijne van het kijken vanuit een holistisch perspectief, is dat alles heel makkelijk en logisch wordt, omdat je gewoon de wetten van de natuur volgt. Het zijn dingen die we allemaal al weten, maar ergens in de loop der tijd zijn we onze innerlijke wijsheid en de natuurlijke cyclussen van Moeder Natuur een beetje vergeten. Dit boek helpt je om ze weer terug te vinden.

Good Night is heel laagdrempelig en luchtig geschreven en staat vol tips en trucs die je meteen toe kunt passen in je eigen leven. Het boek brengt je weer wat dichter bij jezelf, je natuurlijke processen en hopelijk dichterbij heerlijke zachte nachten.

Sweet dreams.

De kaft van Good Night

Good Night

Auteurs: Julia Blohberger & Roos Neeter
Prijs: €16,50 (E-book € 7,99)
EAN: 9789043924818
www.kosmosuitgevers.nl