Knoflook teentjes pellen doe je zo - Tips van Jilzi

Hoe kan ik gemakkelijk een knoflook pellen?

Het pellen van knoflook kan soms lastig zijn vanwege de dunne, papierachtige schil en de kleine teentjes. Hier zijn enkele methoden om knoflook gemakkelijk te pellen:

Knoflook pellen met de platte kant van een mes

Plaats een teentje knoflook onder het platte lemmet van een groot keukenmes. Druk voorzichtig met de hiel van je hand op het mes totdat het teentje lichtjes platgedrukt is. Hierdoor wordt de schil losser en kun je de knoflook gemakkelijk pellen.

Schud de teentjes knoflook in een pot

Leg de teentjes knoflook in een pot of een afgesloten bakje en sluit het goed af. Schud de pot stevig gedurende ongeveer 10-15 seconden. Hierdoor zal de schil van de knoflook loskomen, en je kunt de geschilde teentjes er gemakkelijk uit halen.

Knoflook teentje in heet water

Leg de teentjes knoflook in een kom met heet water en laat ze een paar minuten weken. Hierdoor wordt de schil zachter en kun je deze gemakkelijk pellen. Handig toch?

Knoflookteentje zonder pellen in de knoflookpers?

Is dat nou echt nodig, dat pellen? Ja en nee. Je kunt knoflookteentjes direct met een knoflookpers persen, zonder ze eerst te pellen. Dit gaat natuurlijk wel lekker snel. Houd er echter wel rekening mee dat de schil van de knoflook in de pers achterblijft. Zo benut je waarschijnlijk niet het hele teentje knoflook. Bovendien bespaar je jezelf weliswaar tijd met pellen, maar ben je dubbel zo lang bezig met het schoonmaken van je knoflookpers.

We raden je daarom aan om de knoflookteentjes altijd eerst even te pellen. Wil je het pellen echt vermijden, snijd dan in ieder geval de uiteinden van de teentjes af voordat je ze in de knoflookpers stopt. Plaats de knoflookteentjes met de gesneden uiteinden naar boven in de knoflookpers.

Maak de pers na gebruik meteen schoon. Hoe langer je dit taakje uitstelt, des te lastiger wordt het om de pers schoon te maken.