Boekentip – De Keuze

Gaandeweg het leven komt er vanalles op je pad. Sommige gebeurtenissen zijn zo heftig of indrukwekkend dat ze een hele grote invloed op je leven hebben.

Het is precies waar dit prachtige en zeer inspirerende boek van Dr. Edith Eger over gaat.

Een indrukwekkend verhaal met een hoopvolle boodschap: wat er ook gebeurt in je leven, je hebt altijd zelf de keuze hoe je ermee omgaat. Edith Eger (nu 94 jaar oud) was 16 jaar oud toen ze in 1944 naar Auschwitz werd gedeporteerd. Haar ouders werden direct naar de gaskamer gestuurd. Voor Edith volgde een hele zware tijd waarin ze onder andere werd gedwongen om voor oorlogsmisdadiger Josef Mengele te dansen. Haar onverschrokkenheid hielp haar en haar zusje te overleven, al waren ze nog maar nauwelijks in leven toen het kamp eindelijk werd bevrijd en ze weer ‘huiswaarts’ keerden.

Het eerste deel van dit boek gaat over de deportatie naar Auschwitz en de manier hoe Edith daar wist te overleven met haar zus. De volgende twee delen gaan over de wijze waarop ze haar leven daarna weer oppakte en vormgaf.

Edith ging studeren en werd een gerespecteerd psychologe. In dit boek deelt dr. Edith Eger haar oorlogsherinneringen en de verhalen van de mensen die zij later hielp in haar praktijk. Als psycholoog doet zij uit de doeken hoe ze haar cliënten helpt om zich uit hun eigen gedachten te bevrijden, en hoe iedereen voor vrijheid kan kiezen. Iedereen heeft een keuze. Het is echt heel inspirerend hoe zij deze boodschap brengt in dit boek.

Wat dit boek bijzonder maakt is dat het een mooi geschreven indrukwekkend en meeslepend verhaal is, in combinatie met hele waardevolle levenslessen waar jong en oud wat aan kunnen hebben.

Een boek dat je nog lang bijblijft, in de positieve zin.

De Keuze

Edith Eva Eger
Prijs € 14,99 (paperback), € 9,49 (e-book)
ISBN: 9789400510555
Uitgeverij Lev