Vijf leuke podcasts

Een podcast: een vrij nieuwe term die je misschien wel eens voorbij hebt horen komen. Je kan namelijk niet meer langs deze vorm van audio. Een podcast kan enorm rustgevend zijn om te luisteren tijdens het wandelen, of tijdens een huiselijke activiteit. Wij leggen je daarom uit hoe je een podcast kunt luisteren en geven een suggestie van vijf leuke podcasts.

Gemak

Wanneer je onderweg bent, is het makkelijk om een podcast aan te zetten op je telefoon. Dit kan via apps als Spotify en/of iTunes. Podcasts kun je ook via Google vinden. Daarnaast, als je een iPhone of iPad bezit, heb je automatisch de speciale ‘podcast app’ op je telefoon.


De Podcast-app op iPhone en iPad.

Leuke podcasts!

Er zijn inmiddels zoveel podcasts, dat het misschien moeilijk kiezen is. Wij hebben vijf podcasts op een rij gezet met de link om te beginnen!

 1. OERSterk
  In deze podcast van gezondheidsspecialist Richard de Leth komen experts aan het woord die je meer vertellen over je lichaam en het gezond houden daarvan. Met praktische tips en gesprekken met experts uit het vakgebied, wordt aandacht geschonken aan ontspanning, eten en beweging. Kortom: Een hele leerzame podcast!
  https://oersterk.nu/podcasts/

 2. Brand in het landhuis
  Ewald Marggraff, grootgrondbezitter, kwam tijdens een brand in 2003 om het leven. Hij bezat 700 hectare land en had zo’n 500 schilderijen in huis. De multimiljonair had een geschat vermogen van 160 miljoen euro. Na zijn dood zijn het geld en de kunstwerken spoorloos geraakt. In deze podcastserie gaat podcastmaker Simon Heijmans op zoek. Een spannende en zeer meeslepende podcast.
  https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-brand-in-het-landhuis 

 3. Familiegeheimen
  Er speelt de laatste jaren veel in de familie Holleeder en zus Astrid duikt regelmatig onder op schuiladressen. Haar dochter, Miljuschka Witzenhausen, staat wél midden in de spotlights. In de podcast Familiegeheimen bespreken ze tussen krachtige anekdotes over hun band samen.
  https://open.spotify.com/episode/4zuH6yRGNPpYIPkjctxdwK

 4. BOB
  Een verhaal over de 84-jarige Elisa, die alleen nog maar kan praten over haar jeugdliefde en haar kind dat zij heeft moeten afstaan aan het klooster. Haar jeugdvriend heet BOB en daar spreekt ze iedere dag over, met verliefde ogen. Verder kent niemand haar, ook haar drie dochters niet. De makers van de podcast nemen je mee in de zoektocht naar Bob: met een verrassend einde.
  https://www.nporadio1.nl/podcasts/bob

 5. De Dag
  In twintig minuten verdieping in het nieuws? Dan is De Dag van Radio 1 wat voor jou. In De Dag wordt, kort en krachtig, ingezoomd op het nieuws over wat er gaande is. Een fijne podcast om op de hoogte te blijven.
  https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-dag

Deze vijf podcasts zijn een greep uit een enorm aanbod van podcasts. Heb je bepaalde hobbies? Zoek ze gerust eens op met de term ‘podcast’ erachter en zet hem aan tijdens een heerlijke wandeling.

Wij wensen jullie veel luisterplezier!