genieten van je omgeving met praktische apps - Jilzi

Top vijf: Beste apps om je geheugen te trainen!

Studeren houdt je jong, dus het is belangrijk om het brein dagelijks actief aan het werk te zetten. In plaats van nutteloos te swipen op Instagram en Facebook of het spelen van een potje Candy Crush, kun je je schermtijd ook nuttiger besteden! Jilzi zet vijf apps op een rijtje die je daarbij kunnen helpen!

 1. DUOLINGO
  Altijd al Spaans of een andere taal willen leren, maar nooit gedacht dat je het zou kunnen? Of is het tijd om je buitenlandse talenkennis bij te spijkeren voor je aankomende vakantiereis? Download Duolingo! Met deze app kun je in no-time beter worden in een taal. Na een korte test over je kennis krijg je taaladvies op maat en kan het leren beginnen! Leer een taal gemakkelijk met luister-, spreek-, lees- en schrijfoefeningen. Voor beginners en gevorderden erg interessant.
  Prijs: Gratis (Wel optie tot jaarlijks abonnement, niet verplicht)

 2. NEURONATION – BRAIN TRAINING & BRAIN GAMES
  Klaar om je brein uit te dagen? Met deze app kun je in vijftien minuten een significante vordering maken. In verschillende spelvormen is het ‘fitness voor het brein’. Denk aan het trainen van je concentratie, geheugen en snelheid. De app heeft verschillende gezondheidsprijzen ontvangen en verveelt niet. Waar wacht je nog op?
  Prijs: Gratis

 3. MATHWORKOUT – MATHGAMES
  Rekenen is niet saai, maar hartstikke goed voor het brein! Met de app MathWorkout blijven de hersenen jong. Stapsgewijs ga je van simpele, naar steeds moeilijkere sommen. Moet er een + of een – op deze plek van de som? Spendeer je schermtijd goed en maak wat sommen!
  Prijs: Gratis

 4. YOUTUBE
  Wie kent het videoplatform inmiddels niet? YouTube wordt vaak gezien als entertainment, maar staat boordevol informatieve video’s die je iets kunnen bijbrengen. Van korte educatieve video’s tot langere documentaires! Denk aan de video’s van de Universiteit van Nederland of het Amerikaanse TED. YouTube heeft meer dan je denkt!
  Prijs: Gratis

 5. TOT SLOT: RUST. ‘CALM’
  Vergeet niet te rusten na al die ‘braintraining’. De app Calm helpt je lijf helemaal in de rustmodus te komen met luisterverhalen en meditatieoefeningen. Gun jezelf dat momentje rust!
  Prijs: Gratis (Wel optie tot jaarlijks abonnement, niet verplicht)

Ondanks dat mobiele telefoons niet ideaal zijn voor de gezondheid, kunnen we in onze maatschappij bijna niet meer zonder. Wanneer je jouw schermtijd gebruikt om jezelf wat te leren, ben je lekker bezig!