Pure Chocolade

Ook in de Blue Zones houden mensen van verwennerij en snoeperij. Naast gezond eten, is namelijk ook genieten van het leven een reden waarom mensen in deze gebieden zo oud worden. Je zult de Blue Zoners niet snel betrappen met een zak suikersnoep uit de fabriek. Maar wel met een stuk pure chocolade. Een veel gezondere manier van snoepen.

Pure chocolade is chocolade met minimaal 35% cacao en ten minste 18% cacaoboter. In tegenstelling tot melkchocolade bevat pure chocolade geen melk.

Het cacaogehalte in de pure chocola is belangrijk: hoe hoger dat is, hoe gezonder de chocolade voor je is. In de winkel zie je repen pure chocola met een cacaogehalte variërend van 50 tot 99%.

Als jij nooit eerder pure chocola hebt gegeten, zul je waarschijnlijk even moeten wennen aan de bittere smaak. Begin met een wat lager cacaogehalte en bouw het langzaam op. Vanaf 75% bevat het cacaogehalte van pure chocola voldoende antioxidanten om echt gezond te zijn. Let hier daarom goed op.

Als je eenmaal aan de smaak gewend bent, wil je niet meer anders.

Wat maakt pure chocola zo gezond?

In cacao, en dus in chocolade, zitten flavanolen. Dit zijn antioxidanten, die weefselschade voorkomen en mogelijk het risico op kanker en hart- en vaatziekten kunnen verlagen. Pure chocolade heeft een hoog gehalte aan flavanolen en wordt daarom aangemerkt als gezond.

Liefde

Pure chocolade is niet alleen superlekker en gezond (als je er tenminste niet te veel van eet want het bevat ook veel verzadigde vet), maar het kan ook een leuk extraatje opleveren.

Het bevat namelijk het verliefdheidsstofje fenylethylamine. Door deze stof ervaar je niet alleen een verliefd gevoel, maar ook een gevoel van ontspanning en geluk. Daarom heeft pure chocolade ook de reputatie van afrodisiacum.

Wat er ook van waar is: als je af en toe lekker wilt snoepen, kies dan voor pure chocolade!