Boekentip – Plant als medicijn

Nog geen honderd jaar geleden gebruikten huisartsen volop geneeskrachtige planten, soms zelfs uit eigen tuin, om aan patiënten mee te geven tegen allerlei kwalen. In de 20e eeuw werden werkzame stoffen steeds meer synthetisch nagemaakt en tegenwoordig wordt de plant in de reguliere geneeskunde bijna niet meer gebruikt.

In de Blue Zones zijn mensen heel erg verbonden met de natuur en worden planten en kruiden als vanzelfsprekend gebruikt om gezond te blijven en ziekten te voorkomen. Ook bij ons ontstaat steeds meer de behoefte om de natuur weer meer zijn werk te laten doen, door gebruik te maken van de helende werking van veel planten en kruiden. Dit mooie boek geschreven door kruidengeneeskundige Leoniek Bontje, laat zien hoe makkelijk het is om je eigen natuurlijke apotheek samen te stellen met planten.

Leoniek Bontje vertelt hoe je je immuunsysteem kunt versterken en gezond kunt blijven door planten te gebruiken. Ook behandelt ze planten die je kunt gebruiken bij chronische kwalen of als eerste hulp bij kleine ongemakken en ongelukken en geeft ze goede basisrecepten voor het maken van thee, tincturen, infusies, oliën en zalfjes.

Van duizendblad tot smeerwortel en van knoflook tot kastanjes, dit boek beschrijft van 120 planten de manier waarop je ze kunt gebruiken. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je een wondspray maakt van duizendblad of een zalf van citroenmelisse tegen een koortslip of huidinfectie.

Heel leuk, leerzaam en nuttig hoe je met dit boek op een toegankelijke manier oeroude kennis over medicinale planten zelf in de moderne praktijk kunt brengen. Naast alle nuttige informatie staat er bij elke plant een foto, zodat je hem goed kunt herkennen en zeker weet dat je de juiste te pakken hebt.

Een handige praktische gids om te leren hoe je je gezondheid kunt versterken met planten die je gewoon in je eigen omgeving kunt vinden en een prachtig naslagwerk met de ins en outs van 120 medicinale planten.

Wat dit boek extra leuk maakt is de prachtige vormgeving. Echt heerlijk om doorheen te bladeren, zo mooi al die plantjes!

Plant als Medicijn

Auteur: Leoniek Bontje
EAN: 9789089898142
Prijs: € 24,99
Uitgeverij Terra