Boekentip – De jongen, de mol, de vos en het paard

De jongen, de mol, de vos en het paard

Charlie Mackesy

Dit boek lijkt bijna op een mooi notitieboek waar iemand wat tekeningetjes en teksten in heeft gekrabbeld. Maar dan wel hele warme, ontroerende tekeningen en rake, liefdevolle teksten.

Als je het openslaat word je meteen gevangen door de schoonheid van dit alles. Je blijft kijken, lezen, bladeren, glimlachen en je verwonderen.

Dit boek is een prachtig verhaal over vriendschap, liefde en jezelf zijn. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap tussen de jongen, de mol, de vos en het paard. Samen ontdekken ze gaandeweg van alles over zichzelf en over het leven. Hoe je bijvoorbeeld verder komt door niet bang te zijn, hoe belangrijk vriendschap is en dat wie je bent goed genoeg is.

‘Wat wil jij worden als je groot bent?’
‘Lief,’ zei de jongen.

De manier waarop Charlie Mackesy dingen verwoord en verbeeld is van een ontroerende eenvoud die diep raakt. Je wilt in dit boek blijven bladeren, omdat het mooi is wat je ziet en wat je leest. Je kunt het boek als een verhaaltje lezen, maar elke pagina staat ook op zichzelf.

Sla het boek open op een willekeurige pagina en laat je raken door wat je daar tegenkomt.

Dit boek is pure liefde, met ook nog een vleugje humor. Bijna iedere pagina is een ansichtkaart op zich of een prachtige poster voor aan de muur. En precies wat we nodig hebben in deze tijd waarin woorden als polarisatie, vervreemding helaas niet onbekend zijn.

Een prachtig boek vol wijsheid en schoonheid. Je zou het iedereen wel cadeau willen doen.

De jongen, de mol, de vos en het paard

Auteur: Charlie Mackesy
EAN: 9789026623844
Prijs: € 22,-