Fit worden met een bourgondische levensstijl

Jilzi Boekentip – Bourgondisch fit

De titel van dit boek spreekt eigenlijk al boekdelen. Bourgondisch leven en toch fit zijn. Met andere woorden: op een gezonde manier genieten van het leven. Dat is misschien wel de balans die iedereen zoekt. Een balans die vaak toch lastig blijkt.
Veel mensen kennen periodes waarin ze vooral bourgondisch leven en genieten van al het lekkers dat voorbij komt. Dat zijn vaak ook de periodes waarin sporten niet de grootste prioriteit heeft. Als dit te lang duurt vliegen de kilo’s eraan en dan volgt de fitte periode. Verantwoord eten, sporten, bewegen, discipline. Beide uitersten zijn niet erg constructief en moeilijk vol te houden, juist omdat het uitersten zijn.

De auteur van dit boek, Jorn van Vrijaldenhoven, is geen diëtist, voedingspsycholoog of personal trainer. Hij is vooral iemand die heel erg van lekker eten houdt en graag goed in zijn vel zit. Het heeft hem lang gekost om hier de juiste balans in te vinden. Maar hij heeft hem gevonden en deelt die graag met anderen.

Na jaren van allerlei diëten, periodes van onsmakelijk maar gezond eten, uitspattingen de andere kant op waarbij veel eten en drinken centraal stond, zit hij nu al jaren lekker in zijn vel. Letterlijk en figuurlijk.

Geen ge-jojo meer, geen droge rijst met broccoli meer, geen honger meer, geen opgeblazen gevoel meer, geen overgewicht meer.

Jorn ontwikkelde een eigen levensstijl met een gezonde balans. Hij wilde lekker kunnen eten en genieten, maar tegelijkertijd op een duurzame manier afvallen, zonder steeds terug te vallen in ‘slechte’ gewoontes. Hij vond een patroon waarbij hij zichzelf niet meer hoefde te kwellen door dingen niet te eten, maar door de momenten heel bewust te kiezen om ze juist wel te eten. In dit boek helpt Van Vrijaldenhoven je om niet te leven in uitersten, maar om de heerlijke balans te ontdekken tussen bourgondisch en fit.

Het boek is een combinatie van wat theorie en praktijk. Het gaat in op het hoe en waarom van de gedragsverandering die je gaat helpen een nieuwe levensstijl aan te nemen. Maar het belangrijkste zijn de maar liefst 101 recepten, waarbij met elke voorkeur rekening is gehouden. Het bevat vegetarische en veganistische recepten, maar ook recepten met vlees en vis. Allemaal makkelijk te maken en heel erg lekker. Of zoals de auteur zegt: allemaal cheatmeals zonder te cheaten.

Bourgondisch Fit is al met al meer dan alleen een kookboek: het is een manier van leven.

Bourgondisch Fit
Auteur: Jorn van Vrijaldenhoven
Prijs: € 29,95
EAN: 9789083281308
www.bourgondischfit.nl